Recepten - Bereide vleeswaren - Rauwe worst

Franse droge worstjes

Wat heb je nodig?

  • 70% varkens buikvlees (goed doorkoeld)
  • 30% mager varkensschoudervlees (half bevroren)
Kruiden en hulpstoffen per kg:
  • 24g Nitrietpekelzout
  • 13g Franse Droge Worst mix
  • 10g Liant
  • 0,25g Starterkulturen TSC-150

Hoe maken?

Het vlees door de 4-mm plaat malen.
De kruiden, Liant en Starterkulturen krachtig met het vlees vermengen (ideale temperatuur -2graden C)
De massa afvullen in varkens- of schapendarmen en schakelen op ongeveer 20cm.
Ongeveer 6u op stokken hangen in de werkplaats.

Rijpen:

  • Eerste mogelijkheid: De worstjes gedurende 24u in een niet te koude koeling hangen overdekt met een fijn plastic vel.
  • Tweede mogelijkheid: De worstjes in een kook-bakkast hangen op een temperatuur van 22 a 24 graden C in een relatieve vochtigheid van 90% gedurende 12 a 14uur.
Drogen:
  • De worstjes laten drogen op een plaats met een vochtigheidsgraad van ongeveer 75% en een temperatuur van 14 a 15 graden C.
Deze pagina afdrukken