Grillworst - Spaanse grillworst - Merguezgrillworst
Wat heb je nodig?
- 4kg keelspek
- 4kg varkensvlees
- 2l ijswater
- 50g Grillworst Komplet pet kg
- 16g Colorosozout per kg
Voor Spaanse Grillworst: 10-15g Pomodori garni toevoegen per kg.
Voor Merguezgrillworst: 20g Merguezsaus toevoegen per kg.
Hoe maken?
Het vlees door de 3-mm plaat draaien en de Grillworst-Komplet, het colorosozout en het ijswater toevoegen. Het geheel opnieuw doormalen en goed mengen.
De massa afvullen in sterieldarmen kal. 40.
De Grillworst 40 minuten koken op 72°C.
Voor Spaanse Grillworst 10-15g Pomodori-garni per kg toevoegen aan het basisdeeg.
Voor Merguezgrillworst 20g Merguezsaus per kg toevoegen aan de basisdeeg.
De massa afvullen in sterieldarmen kal. 30.
De Spaanse en Merguez Grillworst 30 minuten koken op 72°C.
De Grillworsten na het koken volledig laten afkoelen en de darmen verwijderen.
De Grillworst bestrijken met satékruiden zonder zout en vervolgens kort grillen.
De Spaanse en Merguez Grillworst bestrijken met vloeibare paprika en vervolgens eveneens kort grillen.